سوال:
سلام اقای دکتر خسته نباشید میخواستم بدونم اگه زایده ی اکرومیون از نوع دوم باشه باید عمل بشه؟
جواب:
سلام اگر تایپ 2 اکرومیون بدون علامت باشد نیاز به کار خاصی ندارد ولی اگر به همراه ایمپینجمنت طول کشیده شانه باشد جهت درمان مشکل و جلوگیری از عود آن بهتره جراحی شود و قسمت اضافه برداشته شود.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام ایمپینجمنت یا اصطلاحا "گیر کردن" انواع داخل مفصلی و خارج مفصلی دارد و با توجه به شرح حال و سابقه فعالیت ورزشی شما این تشخیص خوبی است هر چند وقتی انقدر طول کشیده و مقاوم به درمان است حتما باید با رادیوگرافی ساده و ام آر آی برسی شود در صورتی که این مساله ناشی از تاندون های روتاتور کاف شانه باشد و آسیب جدی در ام آر آی وجود نداشته و از طرفی در عکس ساده لبه های تیز استخوان اکرومیون وجود نداشته باشد به روش غیر جراحی و استفاده از تزریق تاندونی قابل درمان است و فیزیوتراپی هم کمک کننده است ولی در صورتی که آسیب جدی تر باشد و یا درگیری داخل مفصلی مثل لبروم که در ام آر آی قابل تشخیص است وجود داشته باشد یا اینکه اکرومیون در عکس ساده به سمت تاندونهای روتاتور کاف برگشته باشد که باعث سایش و التهاب تاندونی شود نیاز به جراحی خواهد بود. در ضمن پارگی های لبروم بعضی وقت ها با صدای کلیک حین حرکت شانه همراه است.
موفق باشید.
سوال:
سلام آقای دکترمن 27 سالمه و شانه هام بدجور صدا میده انگار آدم آهنیم و زانو هام هم یکم کمتر چیکار کنم ؟؟
جواب:
سلام در صورتی که صداهای مفصلی با درد همراه نباشد مساله مهمی نیست و بخصوص در این محدوده سنی جای نگرانی ندارد چون بسیاری از این صداهای مفصلی موقع حرکت کردن مربوط به آزاد شدن گازهای داخل مفصلی می باشند که مشکل خاصی را ایجاد نمی کنند و بیشترین گاز آزاد شده دی اکسید کربن است ولی در صورتی که به همراه صدای مفصلی درد وجود داشته باشد علت زیادی را می توان مطرح کرد مانند آسیب غضروف مفصلی و آسیب تاندونی بخصوص در شانه و گیر کردن عضله یا تاندون در اطراف مفصل که البته با معاینه کامل و در صورت نیاز عکس برداری میتوان علت اصلی را پیدا کرد.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام سرکار خانم متاسفانه سوالات قبلی شما اطلاعات کاملی نداشت و ما قادر به پاسخ گویی به سوالات ناقص نیستیم.
آنچه که در حال حاضر برای تشخیص و پاسخ صحیح به سوال شما نیاز است رادیوگرافی آرنج است. لطفا رادیوگرافی آرنج خود را به آدرس ایمیل یا اینستاگرام ما ارسال کنید تا در اولین فرصت هر کمکی از دست ما برمیاد انجام بدیم.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام استخوان رادیوس را با شکستگی هیچ وقت خارج نمیکنند مگر در ناحیه سر استخوان رادیوس در آرنج آن هم وقتی که شکستگی خرد باشد و امکان فیکس کردن وجود نداشته باشد. در هر صورت اگر خارج کردند بدلیل کاهش محدودیت حرکتی در آینده است ولی به درجاتی شلی آرنج و کاهش توانایی در انجام کارهای سنگین وجود خواهد داشت.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام برای پاسخ به این سوال باید رادیوگرافی آرنج شما رو ببینم و وضعیت کاپیتولوم و مفصل آرنج را بررسی کنم.
در صورت تخریب غضروف مفصلی، یکی از راه های کمک به ترمیم نسبی آن انجام PRP است.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام نخیر این کبودی ها بخاطر خونریزی های زیر جلدی است و برطرف خواهد شد.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام نتیجه جراحی بعد از پیوند به زمان عمل جراحی و سن بیمار و محل قطع عضو بستگی دارد و از آنجایی پیوند انجام شده و مدت زمانی هم سپری شده انتظار وضعیت بهتر از حال حاضر را نمیتوان داشت.
موفق باشید.
سوال:
سلام. من مرد 37 ساله هستم. دستم از ناحیه آرنج ترک خورد، حالا که خوب شده، موقع باز و بسته کردن، داخل آرنجم، یعنی قسمت نرم و بالا، سمت بدن، یک رگ یا تاندون موقع حرکت انگار که یک جایی گیر میکنه و یه حالتی مثل تیک زدن داره و بعد رد میکنه و دستم باز میشه، یه صدایی هم البته خیلی کم میده، این رو باید چکار کنم؟ تو عکس هم دکتر گفته چیزی نیست، اما این مشکل برام هست همچنان. ممنون
جواب:
سلام احتمالا ایمپینجمنت یا گیر کردن استخوان اوله کرانون مطرح است که نیاز به معاینه و عکس برداری دارد. البته این مشکل ممکن است در عکس معمولی آرنج دیده نشه و نیاز به نمای خاصی بنام جونز ویو دارد.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام این مساله مهمی نیست و طبیعی است ولی در کل بهتره از انجام دادن حرکاتی که باعث فشار غیر عادی به مفاصل می شود خودداری کرد چون این حرکات تبدیل به عادت می شوند و با تکرار در طولانی مدت برای مفصل مشکل ایجاد می کند.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام این استخوان های اضافه یا استوکوندروم بصورت محدود و منتشر میتونه باشه و یکی از اندیکاسیون های جراحی فشار به عروق و اعصاب محیطی و ایجاد محدودیت حرکتی در مفصل است در هر صورت با توجه به بیانات شما این مساله نیاز به جراحی داره ولی در مورد جزییات جراحی باید معاینه انجام بشه و رادیوگرافی بررسی بشه تا بشه نظر نهایی داد.
موفق باشید.
سوال:
سلام و وقت بخیر آقای دکتر من خانم 25 ساله هستم که 3 سال پیش بدنبال حادثه تصادف دچار فلج عصب بازو شدم و علی رغم اینکه چندین مرحله تحت جراحی قرار گرفتم هنوز دچار افتادگی مچ دست و انگشتان هستم و قادر نیستم دست خود را بالا بیارم من مربی موسیقی هستم و این مساله که دیگه دستم خوب نمیشه کلا روحیه منو از بین برده و افسرده شدم لطفا منو راهنمایی کنید ممنون.
جواب:
سلام عصب بازویی یا عصب رادیال یکی از سه عصب اصلی دست است که بیشتر نقش حرکتی را به عهده دارد تا نقش حسی...
با توجه با اینکه شما چندین مرحله جراحی شدید و در حال حاضر قادر به بالا آوردن دست خود نیستید بهتره که جراحی پیوند و انتقال تاندون را برای شما انجام دهیم و این جراحی برای شما بسیار کمک کننده خواهد بود و بر اساس آمار و رضایت 80 درصدی بیماران ، این نوع جراحی را برای شما پیشنهاد میکنم نمونه جراحی را میتوانید در گالری جراحی قسمت جراحی های ارتوپدی ملاحظه فرمایید .
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام لطفا MRI مچ دست رو واسم در ایمیل یا اینستاگرام ارسال بفرمایید.
موفق باشید
سوال:
جواب:
سلام معمولا جراحی افزایش طول انگشت خیلی رضایت بخش نیست و ظاهر عیر طبیعی خواهد داشت و بهتر است از پروتز انگشت استفاده کنید.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام نخیر این نشانه عفونت نیست و سفتی بدلیل تشکیل بافت اسکار و فیبروز در بافت نرم است و درد هم به دلیل آسیب عصبی است که در صورت ترمیم به مرور زمان برطرف خواهد شد.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام ۳ الی ۴ هفته بی حرکتی با آتل ضروری است و بعد از آن جهت اعاده حرکت و تحریک رشد عصب نیاز به فیزیوتراپی خواهد بود و برگشت حس انگشت چند ماه طول خواهد کشید.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام این توصیه اشتباهه و باید هر چه زودتر زخم شما اکسپلور بشه و عصب آسیب دیده ترمیم بشه.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام نیاز به معاینه و در صورت لزوم انجام نوار عصب و عضله دارید.
موفق باشید.
سوال:
سلام چند روز بعد از پین گذاری در مچ دست باید آنتی بیوتیک مصرف کنیم؟
جواب:
سلام پین گذاری بسته نیاز به آنتی بیوتیک ندارد مگر اینکه دچار عفونت شده باشد.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام بله به شرطی که کامل جوش خورده باشد.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام بهترین زمان کشیدن بخیه بر اساس ترمیم زخم است و در افراد مختلف میتواند متفاوت باشد ولی بطور میانگین ۲ هفته است و شایعترین عارضه چسبندگی تاندونی است که بهترین راه پیشگیری شروع حرکت پاسیو زود هنگام است.
سوال:
جواب:
سلام با توجه به عارضه دار بودن انگشت شما و آسیبی که دیده بود و همینطور جراحی قبلی، باید از نزدیک شما رو معاینه کنم تا بتونم نظر قطعی بدم.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام واقعیتش من رادیوگرافی شما رو ندیدم ولی اگر شکستگی جوش بخورد بله شما مجدد میتونید به فعالیت ورزشی خودتان برگردید حتی اگر دفورمیتی داشته باشید و فیزیوتراپی در صورتی نیاز خواهد بود که محدودیت حرکتی داشته باشید ولی آنچه که اهمیت دارد نظر پزشک معالج خودتون است.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام نخیر اگر پین خم نشده باشه با ضربه تاندون پاره نمیشه و انجام کارهای سبک هم هیچ مشکلی برای شما بوجود نخواهد اورد.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام این مشکل شما مربوط به چسبندگی و احتمالا پارگی مجدد است و عملا نیاز به جراحی مجدد دارد و با فیزیوتراپی بهتر نمیشود و همین چسبندگی میتواند مانع ترمیم عصب شود و سیگار کشیدن هم می تواند مزید بر علت باشد.
موفق باشید
سوال:
جواب :
سلام بدنبال قطع عصب و عدم ترمیم آن توده ای در انتهای عصب تشکیل خواهد داشت که نروما و گلیوما نام دارند و نروما بسیار دردناک است و تا زمانی که جراحی نشود با کوچکترین برخورد دچار برق گرفتگی و درد شدید خواهید شد.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام معمولا پیوند تاندون در دوران کودکی بدلیل عدم همکاری کودک بعد از جراحی نتایج مطلوبی مثل بزرگسالی نخواهد داشت ولی در هر صورت این مساله ای که شما مطرح کردید باید از نزدیک دختر خانم شما رو ویزیت کنیم و در صورتی امکان جراحی مجدد وجود داشته باشد، انجام خواهیم داد.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام این مساله نشان دهنده آسیب عصبی بصورت پارشیل یا ناقص است و بهتر بود روز اول زخم شما اکسپلور و کنترل میشد در هر صورت اگر رو به بهبودی است با توجه به مدت زمانی که ازش گذشته دستکاری نکنید ولی اگر آزار دهنده است بایستی که زخم مجدد باز بشه و عصب ترمیم بشه.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام با توجه به اینکه درگیری در حد متوسط است و شدید نیست و از طرف دیگر چون تزریق کورتون در کاپال تانل در خانم های بالای 40 سال نسبت به خانم های جوانتر و آقایان نتایج بهتری دارد بهتون توصیه میکنم یک نوبت تزریق را پیش ارتوپد انجام بدید در صورت عدم بهبودی جراحی پیشنهاد خوبی است و درصد موفقیت هم بالاست.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام من نمیدونم چند وقت از حادثه گذشته و در ضمن شغل و جنسیت شما چیه چون در درمان تاخیری تاثیر دارن ولی آنچه که برای شما محتمل است آسیب عصب انگشتی به همراه تاندون در زون 2 است که حتما نیاز به جراحی خواهد داشت.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام لطفا یه عکس از رادیوگرافی انگشت و یه عکس از فتوگرافی انگشت (عکس ظاهری انگشت) برام ایمیل کنین.
سوال:
جواب:
سلام با توجه به اینکه مفصل PIP شما مشکل در خم شدن داره و اکستنت میشه آسیب عضلات لومبریکال و اینتراوسئوس رد میشه و عملا دوتا علت میتونه مطرح باشه اولی چسبندگی تاندونی در محل آسیب که محتملتر است و دومی آتل گیری در وضعیت نامناسب بعد از جراحی و کوتاه شدگی لیگامان کلترال مفصل ها که دومی عملا با فیزیوتراپی و کاردمانی قابل حله ولی اولی ممکنه نیاز به جراحی مجدد داشته باشه.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام موقع جراحت شاخه های عصب مدین قطع شده اند و بایستی حتما ترمیم میشد در هر صورت نیاز به جراحی خواهد داشت و هر چقدر زودتر جراحی بشه نتیجه بهتره.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام بله اسمش finger extension splint یا نوع دیگرش ring-oval-8 splint است که اولی دارای فنر است و دومی سیلیکونی است و حتی بیشتر از فیزیوتراپی برای صاف شدن انگشت کارایی دارد.
موفق باشید.
سلام 12 ساعت در روز کافیه ولی در 12 ساعت بعدی بایستی که مرتب خم و راست کنین تا به حرکت انگشت کمک کنه.
سوال:
جواب:
سلام پوزش بابت تاخیر در جواب سرکار خانم اون گرهی که گفتید به احتمال زیاد مربوط به نخ جراحی است که باقی مونده ولی در مورد حرکت انگشت شما بهتره عکس قبل و بعد جراحی را به ادرس ایمیل که در سایت است بفرستید تا دقیقتر در موردش جواب بدم.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام اگر بعد از 3 ماه از زمان جراحی و فیزیوتراپی حرکت بند انتهایی برنگشت نشانه چسبندگی است و نیاز یه جراحی دارد.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام این مساله که گفتین نشان از آسیب عصبی دیژیتال در یک طرف است و بهتره با پزشک معالج خودتان مشورت کنید تا در صورت لزوم اکسپلور و عصب را ترمیم کنند.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام فروغ جان امیدوارم حالتون خوب باشه این مساله بدلیل تحریک عصب محیطی ایجاد میشه و برای اینکه دقیقا مطمئن بشیم کدام عصب و در چه ناحیه ای داره تحریک میشه بهتره نوار عصب و عضله انجام بدیم بعد در مورد درمانش صحبت کنیم.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام آنچه که بیشتر در مورد شما مطرح است تشکیل استخوان اضافه در محل آسیب است که مانع حرکت کامل در خم کردن میشه در مرحله دوم چسبندگی تاندونی هم میتواند مشکل شما رو توجیه کند در هر صورت باید یه رادیوگرافی ساده از انگشت انجام بدید و معاینه از نظر چسبندگی انجام بشه در صورتی که محدودیت حرکتی قابل اغماض باشد که نیاز به اقدام خاصی نداره ولی اگر در فعالیت شما اختلالی ایجاد بکند نیاز به آزادسازی خواهد داشت...
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام پارگی تاندون انگشت کوچک ارتباطی با درد بالای بازو در نزدیکی شانه ندارد و این درد میتونه ناشی از آسیب تاندون های خود شانه و دیسک گردن و در مواردی ناشی از مشکلات قلبی و علل دیگر باشد که با معاینه میتوان تشخیص دقیق را مطرح کرد. در مورد پارگی تاندون انگشت کوچک اگر مشکلی در حرکت دارید بله میشه جراحی کرد و در مورد وقت جراحی با شماره موبایل در سایت لطفا تماس بگیرید.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام با توجه به شرح حال شما محتمل ترین تشخیص چسبندگی تاندون است ولی در مورد اینکه جراحی تا چه اندازه در آزادسازی چسبندگی تاندون میتونه موفق باشه نیاز به ارزیابی دقیق و معاینه داره و بدون این اقدامات نمیشه جواب دقیقی داد.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام تاندون فلکسور عمقی پاره شده که باید روز اول ترمیم میشد ولی الان قابل ترمیم نیست و باید پیوند تاندون یا بازسازی تاندون انجام شود و این پروسه حدودا سه ماه زمان نیاز دارد.
موفق باشد.
سوال:
جواب:
سلام این مساله مربوط به نخ جراحی و جمع شدگی تاندون در محل ترمیم است و معمولا مشکل خاصی ایجاد نمیکند.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام اگر زخم طولی باشه و خطوط لانژر پوست را با زاویه 90 درجه قطع کنه باعث کنتراکچر و اختلال در حرکت مفصل میشه که در صورت عدم بهبودی با فیزیوتراپی نیاز به آزاد سازی با جراحی خواهد بود.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام نخیر بعد از سه ماه احتمال عفونت تقریبا صفر است و محتملترین تشخیص برای ورم کل انگشتان محدودیت حرکتی طولانی مدت است و تنها درمان آن هم فیزیوتراپی و حرکت و کار کردن با دست و انگشتان است.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام عصب دست شما آسیب دیده و باید همون روز اول جراحی میشد و الان هم که 10 روز از حادثه گذشته باز هم امکان جراحی وجود دارد بهتره هر چه سریعتر جراحی شوید و عصب ترمیم شود.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام اگر نوک انگشت یا اصطلاحا پولپ که جراحی شده سیاه شده و دچار نکروز شده است بایستی اون قسمت کاملا برداشته بشه و پیوند پوست انجام بشه ولی اگر دچار سیاه شدگی نشده است بهتره با حفظ بافت نرم پیوند مجدد انجام بشه.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام واقعیت اینه که جواب سوال شما رو بدون معاینه کامل نمیشه داد. باید وضعیت آسیب اولیه کامل بررسی بشه بعد در مورد تاندون و مسائل دیگر تصمیم گیری کنیم.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام بعد از ترمیم تاندون و بی حرکتی چند هفته ای محدودیت حرکتی اتفاق می افتد که باید با فیزیوتراپی به حالت طبیعی باز گردد در غیر اینصورت چسبندگی تاندونی اتفاق افتاده است. در مورد حس انگشت شما در صورتی که عصب آسیب ببیند برگشت آن بعد از ترمیم ماه ها طول میکشد.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام با توجه به شرح حال شما امکان خشکی مفصل و چسبندگی تاندون وجود داره و بهتره اگر پین ها رو خارج کردن هر چه زودتر فیزیوتراپی را شروع کنین تا این عارضه ماندگار نشه.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام چنگالی شدن انگشت 4 و 5 ارتباطی به چسبندگی نداره و نشانه فلج عصب آلنار است و بایستی تا برگشت کامل عصب از آتل مخصوص فلج عصب آلنار استفاده کنید تا انگشت دچار دفورمیتی دائمی نشه.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام این حرکت اصطلاحا آپوزیشن نام دارد و نیاز به همکاری بین عصب آلنار و مدین است بهتر است وضعیت برگشت عصبی با نوار عصب و عضله کنترل و بعدا تصمیم گیری شود.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام بهتره در مورد این مساله حتما با جراح خودتون مشورت کنین چون بستگی به شدت آسیب و جراحت دارد ولی به طور کلی بی حرکتی بعد از 4 هفته صلاح نیست و بایستی فیزیوتراپی شروع بشه و در مورد برگشت حس انگشت فاصله محل جراحت تا نوک انگشت رو حساب کنید عصب تقریبا 1 اینچ در ماه مجددا رشد میکند در ضمن تقریبا 1 ماه به زمان بدست اومده به عنوان لیتنسی پریود باید اضافه کرد با این فرمول زمان تقریبی برگشت حس انگشت بدست میاد.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام با توجه به شرح حال شما لازمه نوار عصب در مرکز دیگری مجددا تکرار بشه و رادیوگرافی مچ دست از جهت بررسی استخوان لونیت و مفصل رادیو اولنار دیستال انجام بشه و بعد تصمیم گیری انجام بشه.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام پارگی کامل تاندون راحت تشخیص داده میشود چون باعث اختلال در حرکت انگشت میشود ولی پارگی ناقص نیاز به معاینه دقیقتر دارد هر چند بیمار در پارگی ناقص قادر به حرکت انگشت خواهد بود ولی با یک ضربه کوچک میتواند تبدیل به پارگی کامل شود.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام این مساله که شما مطرح کردید خیلی به عروق بستگی نداره و معمولا بدلیل تحت فشار قرار گرفتن عصب مدین در مچ دست ایجاد میشود که اصطلاحا سندم مچ دستی نامیده میشه که در موارد خفیف با تزریق آمپول بداخل کانال و در موارد شدید با جراحی سرپایی قابل حله.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام آسیب در ناحیه هایپوتنار کف دست اتفاق افتاده و عصب اصلی دست یعنی اولنا از آنجا رد میشود و زخم شما حتما نیاز به اکسپلور داره تا از سالم بودن عصب مطمئن بشیم چون اسیب قسمت حرکتی این عصب در مرحله حاد ممکنه قابل تشخیص نباشه ولی با گذشت چند هفته باعث فلج بیشتر عضلات دست میشود.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام من عکس شما رو دیدم دچار mallet finger با کندگی استخوانی شده اید که نیاز به پین گذاری دارد در غیر اینصورت دچار افتادگی انگشت خواهید شد.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام با توجه به شرایط فوق احتمال عفونت و وجود خرده شیشه در زخم مطرح است و بهتره با رادیوگرافی کنترل بشه و بر اساس نتیجه آن تصمیم بگیریم.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام با توجه به شرایط فوق احتمال آسیب تاندونی و خطر چسبندگی مطرح است در هر صورت بهتره فیزیوتراپی انجام بدید و در صورت عدم بهبودی جراحی مجدد توصیه می شود.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام واقعیتش شرح حال شما به نفع آسیب تاندونی است ولی بدون معاینه نمیشه جواب قطعی داد بهتره هر چه زودتر این مساله تعیین تکلیف بشه چون با فاصله افتادن اگر آسیب تاندونی داشته باشید ترمیم سخت تر میشه.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام بهتره اگر ورم داره یه عکس ساده از انگشت بگیرید تا آسیب استخوانی رد بشه در ضمن کندگی معمولا در بند آخر نزدیک ناخن اتفاق می افتد نه قسمت های بالاتر و اگر ضربه شدید باشه برای هر فردی ممکنه این اتفاق بیوفته و نشانه بیماری خاصی نیست ولی اگر مایل بودید میتونید با آزمایش خون از جهت بیماری های التهابی خیالتون راحت بشه.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام با توجه به آسیب کراش و خطر عفونت ابتدا بهتره زخم اولیه بهبود پیدا کنه و سپس در صورت نیاز با پیوند استخوان و گرافت بافت نرم یا یک سری جراحی های اصلاحی طول انگشت شست را بیشتر کنیم ولی در نهایت شکل ظاهری مثل داشتن ناخن عملا امکان پذیر نیست و جراحی برای افزایش طول انگشت میتونه کمک کنه.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام واقعیت این است که اینگونه مسایل حساس بدون معاینه قابل پاسخگویی نیستند ولی در صورتی که مسافت برای شما مساله باشه میتونید به آقای دکتر شهریار کامرانی در بیمارستان امام تهران مراجعه کنید ایشون هم تبحر خاصی در جراحی دست دارند و بسیار جراح قابلی هستند باز من در خدمتتون هستم.
موفق باشید.
با سلام مجدد با تشکر از پاسختون به سوال قبلی من دکتر با توجه به تجربه های جراحی که دارید به نظرتون چه فاکتورهایی ممکن باعث بشه که دست انگشت من حتی با جراحی های اصلاحی هم خوب نشه یا حتی تاثیر کمی هم نداشته باشه؟ حجت هستم 28 ساله از اصفهان با آسیب دیدگی تاندون اکستانسور انگشت اول از بند وسط.
سلام مهمترین پیش فاکتور برای بهبودی انگشت شما شدت آسیب اولیه و میزان چسبندگی تاندونی است و اینکه آیا له شدگی تاندون هم وجود داشته یا نه ولی در هر صورت عمل ریلیز تاندونی و لیگامانی حتی در بدترین شرایط هم میتونه تا اندازه ای کمک کننده باشه.
سوال:
جواب:
سلام بعد از یک و نیم سال حتی فیزیوتراپی هم موثر نیست و انتظار بهبودی بیشتر از این را نباید داشت ولی ممکن است با جراحی اصلاحی کارهایی بشه انجام داد و بدون معاینه نمیشه نظر قطعی داد.
موفق باشید.
سوال:
سلام جناب دکتر سه تا از تاندون های اکستانسور من قسمت روی مچ و پشت دست پاره شد (3 و 4 و5)و عمل کردم بعد از چند روز باید گچ رو باز کنم؟ تشکر
جواب:
سلام 3 الی 4 هفته باید بی حرکت باشه و بعد از آن حرکت را شروع کنید.
موفق باشید.
سوال:
سلام گرامی پسر 24 ساله هستم متاسفانه هنگام کار در کارگاه شیشه تاندون دو انگشت کوچک(کناری) دست راستم رو برید و توسط جراح ارتوپد عمل کردم آیا حتما باید فیزیوتراپی کنم و جزو الزامات هست که اگر انجام نشه دچار عارضه می شم؟ به دلیل وضع نامناسب مالی امکانش نیست که خودم در منزل کارهای مربوط به فیزیوتراپی رو انجام بدم؟ و اینکه بعد از سه هفته از عمل هنوز دستم تورم زیادی داره آیا عادیه؟اشکال نداره قرص ضد التهاب و تورم بخورم؟ استرس زیادی دارم باسپاس.
جواب:
سلام اگر بریدگی در سمت پشت دست اتفاق افتاده شما خودتون میتوانید در منزل انجام بدید در صورتی که در کف دست بوده بهتره جلساتی را در فیزیوتراپی شروع کنید و بعد از آموزش در منزل خودتون ادامه بدید و استفاده از قرص ضد التهاب هیچ مانعی ندارد ولی تنها چیزی که به کاهش التهاب شما کمک میکنه شروع حرکت دست و انگشتان است.
موفق باشید.
سلام تشکر برای پاسخگویی تون من همون پسر 24ساله هستم سه تا از تاندون های بازکننده ی دست راستم (کوچک حلقه میانی) پاره شد دکتر عمل کرد(به اشتباه گفتم دوتا) بعد از یک ماه امروز دستم رو باز کردم میشه بفرمایید چه کارهایی باید انجام بدم برای جلوگیری از چسبندگی و پارگی مجدد؟و این که به روال عادی برگرده دستم و اینکه انگشتام رو هم نمیتونم کامل صاف کنم آیا طبیعیه و برمیگرده به حالت عادی یا خیر؟ یه چیزی هم که ذهنم رو خیلی مشغول کرده اینه که قبل از عمل دو انگشت کوچک و حلقه فقط آسیب دیده بود عکس هم نشون میده انگشت میانی سالمه ولی دکتر تو پرونده هر سه رو نوشته و الان هم وسطی رو نمیتونم کامل صاف کنم خواستم ببینم علتش چیه یعنی حین عمل پاره شده دکتر دوخته؟ خیلی سپاسگزارم جناب دکتر.
با توجه به اینکه مدت کمی از زمان جراحی گذشته از کارهای سنگین پرهیز کنید و فقط در حد کارهای سبک روزمره و حرکت انگشتان در تمام دامنه حرکتی بصورت فعال و غیر فعال با کمک دست مقابل کمک کننده خواهد بود در مورد جزییات بیشتر بدون معاینه هیچ نظری نمیشه داد.
موفق باشید.
سوال:
با سلام خدمت اقای دکتر مردی ۳۵ سال فروشنده ۲ سال پیش متاسفانه به خاطر بریدگی با شیشه تاندون انگشت اشاره از قسمت روی بند و زیر ناخن پاره و به بیمارستان مراجعه و دکتر طب اورژانس اقدام به ترمیم و پانسمان نمود که خود بنده نیز یه خورده بی احتیاطی کردم و تاندون مجدد پاره شد و الان بند انگشت سفت شده ایا امکان ترمیم هستش بعد این مدت ممنون میشم اطلاع دهید.
جواب:
سلام بله امکانش است ولی ابتدا باید معاینه بشه تا جزییات عمل جراحی دستمون بیاد و بعدا نتیجه نهایی را اعلام کنیم.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام در صورتی که عصب شما بصورت کامل قطع شده بود در ناحیه انگشتان نه دردی داشتید و نه احساس گزگز بنابرین این مساله نشان از آسیب ناقص در عصب است ولی آنچه که مهمه اینه که این مساله ممکنه زمان بر باشه تا از بین بره و بایستی با داروهای مناسب البته نه لزوما مسکن کنترل بشه تا ترمیم کامل بشه و این احساس ناخوشایند از بین بره.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام با توجه به شرح حال شما، تاندون انگشت دچار چسبندگی شده و علی رغم فیزیوتراپی های متعدد جوابی حاصل نشده و نیاز به جراحی مجدد است.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام در مورد این مساله نمیشه نظر داد میزان برگشت حس انگشتان شما به نوع آسیب و نحوه پیوند عصب شما مربوط میشود که باید از جراح خودتون سوال کنید.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام هر چند ممکنه ریلیز تاندون برای شما کمک کننده باشه ولی با توجه به بیماری زمینه ای شما، نیاز به معاینه کامل است تا بشه در موردش نظر داد.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام بله این نشان از چسبندگی است.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام بله با توجه به محل آسیب معمولا نتایج بخش است و در آینده مشکل خواصی نخواهید داشت اون برجستگی هم حرکت میکنه و اذیتتون میکنه محل ترمیم تاندون و گره نخ است که خیلی مهم نیست.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام بلافاصله بعد از آسیب باید رادیوگرافی از دست شما گرفته میشد و این در تمام آسیبهای با شیشه صادق است و مساله دوم اشتباه شما بود که به جراح عمومی مراجعه کردید چون هر مساله ای در اندام ها از شانه تا انگشت دست و از لگن تا انگشت پا در حیطه کاری جراح ارتوپد است علاوه بر این مشکلات ستون فقرات نیز مطرح است که در حیطه کاری مشترک بین جراح ارتوپد و جراح مغز و اعصاب است بنابرین در حال حاضر نیز این مشکل شما مربوط به جراح ارتوپد خواهد بود در مورد فلوشیپ جراحی دست آن هم زیر شاخه ای از جراحی ارتوپدی است و تفاوتی نمیکند. آنچه که در حال حاضر مهم است این است که دست شما نیاز به جراحی دارد و توسط جراح ارتوپد باید انجام شود.
موفق باشد.
سوال:
جواب:
سلام معمولا نتایج جراحی در کندگی استخوانی بهتر از پارگی خود تاندون است در هر صورت شما تازه جراحی شدید و بعد از شروع فیزیوتراپی این تورم کاهش پیدا خواهد کرد ولی در مورد اینکه آیا نیاز به جراحی مجدد خواهد داشت یا نه فعلا نمیشود اظهار نظر کرد ولی آنچه که مسلم است بعد از یک ماه دلیلی برای بی حرکتی انگشت وجود ندارد و باید حرکت انگشت را هر چه سریعتر تحت نظر جراح خودتان باید شروع کنید.
موفق باشید.
سلام ممکنه چسبندگی علامت های دیگری مثل سوزش و درد هم داشته باشه ولی اصلا مهم نیست و معیار تشخیصی نیست. شاه علامت آن عدم حرکت مفصلی بعد از جراحی است.
سلام متاسفانه بدون معاینه کامل بعضی سوال ها رو نمیشه جواب داد.موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام هر عصب برای برگشت حس و حرکت بعد از جراحی و پیوند نیاز به یک golden time یا زمانی طلایی داره که ایده آل ترین حالت تا 3 ماه بعد از حادثه است ولی تقریبا تا 2 سال بعد از حادثه نیز امکان پذیر است ولی نتایج ضعیف تر خواهد بود ولی بعد گذشت 16 سال امکان پیوند عصب وجود ندارد هر چند این به معنای عدم برگشت حس دست است ولی به معنای عدم برگشت حرکت نیست در صورتی که تاندون مناسب وجود داشته باشد میتوان برای اعاده حرکتی و بهینه کردن آن از پیوند و انتقال تاندون استفاده کرد. در مورد مساله شما انحراف مچ دست به یک طرف علامت خوبی برای عمل جراحی پیوند تاندون است ولی آنقدر این مساله و جراحی حساس است که بعد از یک معاینه کامل و ارزیابی نوار عصب و عضله امکان پاسخگویی وجود دارد که آیا امکان پیوند تاندون وجود دارد یا خیر...
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام با توجه به نوع آسیب و شرح حال شما احتمال چسبندگی مطرح است و در صورتی که با حداقل 10 جلسه فیزیوتراپی حرکتی در انگشت بصورت خم شدن وجود نداشته باشد تقریبا ادامه فیزیوتراپی بی فایده خواهد بود و نیاز به جراحی مجدد خواهد داشت.
سلام در مورد جواب این سوال بعد از معاینه کامل می توان اظهار نظر کرد.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام در صورتی که آسیب تاندونی بصورت پارشیل با ناکامل باشه می توان فیزیوتراپی را زودتر شروع کرد ولی در آسیب کامل باید 3 تا 4 هفته بعد از جراحی فیزیوتراپی را شروع کرد و محدوده حرکتی به تدریج بهتر میشود.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام با توجه به سن و سال بچه عزیز شما و از طرف دیگر حساسیت جراحی، بدون معاینه کامل نمیشود نظر داد.
موفق باشید.
سلام با توجه به مشخصاتی که شما میدید ظاهرا آسیب در زون 2 یا منطقه ممنوعه انگشت دوم اتفاق افتاده و بنده به شخصه در کودکان زیر 4 سال این عمل را انجام نمیدهم چون آسیب در این منطقه و جراحی آن مستلزم همکاری بیمار در خم و راست کردن انگشت است که بچه های زیر 4 سال این همکاری را ندارند و جراحی در این زیر این سن محکوم به چسبندگی و شکست است و حتی بهتر بود فقط یه بخیه روز اول زده میشد و عمل اصلی را برای بالای 4 سال موکول می کردیم ولی در شرایط فعلی باز نظر بنده این است که دستکاری بیشتر صلاح نیست و بهتره برای پیوند تاندون در آینده برنامه ریزی بشه چون اگر چسبندگی آزاد بشه و دوباره کودک در خم و راست کردن انگشت همکاری نداشته باشد باز ایجاد خواهد شد. این چسبندگی با رشد کودک هیچ تفاوتی نخواهد کرد ولی چون دست کودک رشد میکنه حالت خمیدگی بیشتر خواهد شد و حسن عدم جراحی در سن پایین و اکتفا کردن به بخیه این است که چسبندگی ایجاد نمیشه و با رشد بچه دفورمیتی انگشتش بیشتر نمیشه...
موفق باشید.
البته باید توجه داشت آزاد کردن چسبندگی در دست کودک 2 ساله که چند مرحله جراحی شده عمل کوچک و راحتی هم نیست حالا در هر صورت اگر تصمیم به جراحی گرفتید بهتره که حرکت در تمام طول روز وجود داشته باشه ولی احتمال داره که حرکت وقتایی که کودک خوابه کفایت کنه ولی بایستی توجه داشت آنچه که خیلی مهم است حرکت فعال توسط خود کودک است تا حرکتی که بصورت پاسیو یا غیر فعال توسط والدین انجام میشه چون طول حرکت تاندون در حالت فعال بیشتر است...
سوال:
جواب:
سلام بله امکانش است ولی نه با ترمیم مجدد چون ریسک چسبندگی بسیار بالاست بلکه با پیوند تاندون.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام با توجه به نوع آسیب و مدت زمان، آزاد سازی چسبندگی عمل بی فایده ای خواهد بود و بهتر است عمل جراحی پیوند تاندون برای شما انجام شود تا احتمال موفقیت بیشتر شود و ریسک چسبندگی مجدد کم شود. نمونه جراحی های پیوند تاندون را در قسمت گالری جراحی ملاحظه کنید.
موفق باشید.
با توجه به اینکه نوع و محل آسیب و میزان چسبندگی در نتیجه نهایی تاثیر گذار خواهد بود جواب دقیق تر بعد از معاینه کامل امکان پذیر است.
سوال:
جواب:
سلام محل اتصال و شروع عضله خم کننده شست از هر دو استخوان رادیوس و اولنا منشا میگیرد و احتمال پارگی آن در آسیب های عمیق وجود دارد با وجود این در صورتی که شما قادر به حرکت انگشت شست باشید حتی با درد، نشان از عدم پارگی کامل آن است و ممکنه آسیب جزیی دیده باشه ولی با توجه به اینکه طبق گزارش پزشک خودتون پارگی نداشته حتی اگر درد داشته باشید نباید بی حرکت نگهش دارید چون در طولانی مدت باعث چسبندگی خواهد شد بهتره هر چه زودتر حرکتش بدید.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام نتایج ترمیم عصب اولنا در 3 ماه اول بعد از آسیب خوب است و تا 2 سال بعد از آسیب قابل انجام است ولی بعد از آن رضایت بخش نیست در مورد شما هم که نزدیک به 11 سال از زمان حادثه می گذرد عمل جراحی روی عصب خیلی رضایت بخش نخواهد بود ولی برای مسایل حرکتی می توانیم از پیوند تاندون استفاده کنیم که این مساله محدودیت زمانی ندارد.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام با توجه به شرایط شما بهتر بود که روز اول این کار انجام میشد هر چند اگر آسیب در zoneII بود خطر چسبندگی وجود داشت در هر صورت اگر پارگی تاندون و جراحت در کف دست قرار دارد بله امکان جراحی وجود دارد ولی اگر در منطقه ممنوعه درست روی انگشت قرار دارد با توجه به ریسک چسبندگی بالا جراحی مجدد صلاح نیست.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام با توجه به اینکه جراحی شما چند روزه که انجام شده قضاوت در موردش سخته و بهتره دو هفته بگذره ببینیم حرکت دست شما چجوریه خیلی وقتها تورم بلافاصله بعد از جراحی ناشی از هماتوم و خونریزی است که به مرور جذب میشه ولی در مورد پارگی مجدد بدون معاینه نمیشه نظر داد.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام عمل پیوند در جراحی ارتوپدی بیشتر برای موارد قطع عضو اورژانسی و حاد انجام می شود و برای مواردی مثل شما عملا قابل انجام نیست هر چند مساله دیابت مشکل را حتی برای پیوند اولیه نیز چند برابر میکند مساله بعدی محل قطع عضو است که با توجه به ظرافت خاصی که در آناتومی انگشت وجود دارد پیوند اولیه در این ناحیه حتی اگر موفق هم باشد هیچ وقت مثل روز اول نخواهد بود و با یک انگشت آتروفی و لاغر و با رنگی متفاوت از بقیه انگشتان مواجه خواهیم شد بنابرین بهترین درمان برای شما استفاده از پروتز دست و انگشت از نظر زیبایی خواهد بود هر چند در بعضی موارد یکسری جراحی های محدود به غیر از پیوند به زیبایی و عملکرد دست شما میتواند کمک کند که باید وضعیت دست شما رو ببینم و بعد تصمیم نهایی رو خدمتتون ارایه بدم.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام با توجه به اینکه خطر چسبندگی در zone ll انگشت شست از بقیه انگشتان هم بیشتر است در صورتی که بعد از انجام فیزیوتراپی حرکت انگشت برنگردد و دچار چسبندگی شود آزاد سازی هیچ کمکی نخواهد کرد و تطویل و ادونسمنت تاندون یا پیوند تاندون نیاز خواهد شد.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام لطفا سن خود و اینکه تاندون اکستانسور در محاذات کدام مفصل پاره شده و آیا بدنبال ضربه بوده یا خودبخودی و چند وقت بعد از آسیب به پزشک مراجعه کردید و آیا بیماری زمینه ای دارید یا نه را قید کنید.
موفق باشید.
با توجه به محل آسیب و گذشت زمان 4 هفته از زمان حادثه بهترین اقدام ممکن در حال حاضر استفاده از آتل برای از بین بردن حالت خمیدگی انگشت و اعاده حرکت مفصل است و هر زمان که انگشت شما صاف شد و حرکت پاسیو برقرار شد باید جراحی انجام شود در غیر اینصورت این پارگی در آن ناحیه با درمان غیر جراحی بهتر نخواهد شد البته با توجه به نتایج ام آر آی و گفته های شما ؛ چون من بطور کامل شما را معاینه نکردم تا بتونم نظر قطعی بدم.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام با توجه به اینکه zone ll حساسترین و سخت ترین قسمت ترمیم تاندون است باید به چند نکته توجه داشت.
اول اینکه حتما جراحی توسط کسی انجام شود که آشنایی کامل با آناتومی ناحیه را داشته باشد و مهارت کافی در ترمیم را کسب کرده باشد چون واقعا ظرافت و حوصله خاصی را می طلبد و ترجیحا حین جراحی از لوپ استفاده کند.
دوم اینکه بعد ترمیم zone ll همکاری بیمار با پزشک جراح خیلی مهم است تا حرکت کامل برقرار شود و این مدت زمان تقریبا سه ماه است.
سوم اینکه سن بیمار در ترمیم بسیار مهم است چون در بچه های با سن کمتر تاندون بسیار ظریف است و افتراق آن از غلاف یا پولی سخت است و در صورتی که بخوبی ترمیم نشود باعث چسبندگی می شود و این شایع ترین عارضه در ترمیم تاندون در این ناحیه است.
ترمیم اولیه بر اساس رشد و قطر تاندون و همکاری بیمار در حرکت انگشت با توجه به توصیه های جراح، در کودکان بالای 10 سال خوب است و بین 4 تا 10 سال هم قابل قبول است ولی در بچه های زیر 4 سال بسیار ضعیف است و احتمال چسبندگی در این سن بسیار بالاست. بنده شخصا ترجیح میدهم در سن خیلی پایین مثل کودک شما فقط زخم اولیه را ترمیم کنم و اگر آسیب عصبی هم اتفاق افتاده با میکروسکوپ ترمیم کنم و وقتی کودک به سن بالای 4 سال با همکاری مناسب رسید تاندون را بازسازی کنم چون بازسازی بصورت اولیه خیلی راحت تر و بهتره تا اینکه داخل بافت اسکاری که قبلا بدلیل ترمیم اولیه تاندون برش خورده انجام بشه. در هر صورت در این مرحله توصیه میکنم خود شما با انگشتان کودک بازی کنید و از اسباب بازی جهت تشویق کودک برای حرکت دست و انگشتان استفاده کنید و اگر حرکت انگشتان کامل نشد بعد از گذشت 3 ماه از زمان جراحی باید ریلیز چسبندگی ها انجام شود.
در آخر به این نکته هم اشاره کنم که اگر آسیب در کف دست بوده و بعد از جراحی هیچ برشی روی انگشت وجود نداره آسیب در zone lll بوده نه zone ll چون شما در سوال خود کف دست را مطرح کردید و نتایج در این ناحیه بهتر از zone ll است.
موفق باشید.
سلام در مورد کودک شما آنچه که لازم بود به طور کلی خدمتتون عرض کردم برای بررسی بیشتر و جواب قطعی تر بدون معاینه نمی شود چیزی گفت و بهتره کودک شما رو از نزدیک ببینم و معاینه کنم.
موفق باشید.
سوال:
با عرض سلام و خسته نباشید من آقای 35 ساله هستم که از 6 ماه پیش دچار گزگز در انگشت کوچک دست راست شده ام بطوری که شبها از درد و ناراحتی آن بیدار میشم و اصلا خواب راحتی ندارم و حسابی منو کلافه کرده من تایپیست هستم لطفا بفرمایید چیکار کنم ؟
جواب:
سلام محتمل ترین تشخیص برای شما گیر افتادن عصب اولنار در ناحیه آرنج است که با خم شدن آرنج این فشار بیشتر خواهد شد بهتره که یه مدت موقع خوابیدن از آتل های مخصوص برای Tardy ulnar nerve palsy استفاده کنید تا آرنج شما را در وضعیت صاف نگه دارد و در ضمن از فعالیت های طولانی مثل کار کردن زیاد با گوشی همراه خودداری کنید چون ناخودآگاه آرنج در وضعیت خمیده قرار خواهد گرفت و مشکل را بدتر خواهد کرد.
بهتره برای تشخیص قطعی نوار عصب و عضله انجام شود تا محل دقیق آسیب عصبی و نوع درمان مورد نیاز را مشخص کرد.
موفق باشید.
سوال:
جواب :
سلام باید معاینه کنم تا بتونم جواب بدم چون مورد شما خاص است.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام لزوما هر فیکساسیونی نیاز به خارج کردن پلاک یا پیچ ندارد و اینکه الان درد شما دلیلش چی است بایستی معاینه کنیم و رادیوگرافی انجام بدیم تا دلیلش مشخص شود و بعد ببینیم درمان مناسب چی است که در مورد اون مساله توضیحات کامل رو خدمتتون ارائه بدیم. ولی بر اساس شرح حال شما و نوع دردی که گفتین هیپ شما مساله دارد و باید بررسی شود.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
بهتره دوره کوتاهی ایندومتاسین استفاده کنید و از تشک های مخصوص ring tube برای نشستن استفاده کنید تا التهاب برطرف شود.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام نخیر.
موفق باشید.
سوال:
با سپاس فراوان از راهنمایی های شما من خانم 30 ساله ای هستم که از حدود 1 سال پیش دچار درد و لنگش در لگن سمت چپم شدم و دکترا بعد از انجام عکس و ام آر آی بهم گفتن که سر استخوان لگن سیاه شده است و باید جراحی شوم ولی واقعیتش میترسم جراحی کنم چون بهم گفتن حتی ممکنه نیاز به تعویض مفصل باشه لطفا راهنمایی کنید.
جواب:
سلام سیاه شدگی یا نکروز سر استخوان فمور در مراحل اولیه نیاز به درمان جراحی دارد و هیچ گونه درمان دارویی در این سن پیشنهاد نمیشود ولی در صورتی که بدلیل تاخیر در جراحی دچار از بین رفتن حالت کروی سر استخوان شوید و عملا دچار آرتروز شوید حتما نیاز به تعویض مفصل خواهد داشت پس بهتره هیچگونه تاخیری در جراحی نداشته باشید و دنبال درمان دارویی هم نباشید و تا زمان جراحی برای راه رفتن حتما از عصا استفاده کنید.
موفق باشید.
سوال:
با سلام من یه مدتی هست که از ناحیه کشاله ران پا و کمر درد دارم. بخاطر همین رفتم فیزیوتراپی که اونجا گفتن التهاب در تاندوم داری ولی بعد از ده جلسه فیزیوتراپی درمان نشدم. درد در شب ها و روزها همیشه هست.ممنون میشم راهنمایی کنید؟
جواب:
سلام لطفا موقع مطرح کردن مشکل و بیماری سن و جنس و شغل خود را مطرح کنید چون بعضی بیماری ها در سنین خاص و در خانم ها یا آقایان و مشاغل خاص متفاوت است.
ممنون.
سوال:
جواب:
سلام پارگی رباط صلیبی در صورتی که شرایط زانو مناسب جراحی باشد نیاز به جراحی و بازسازی دارد و با دارو درمان نمیشود.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام انحراف پارانتزی زانوها در این سن با جراحی قابل اصلاح است ولی ظاهرا در حد 1.5cm انحراف داره که قابل اغماض است هر چند روش دقیق استفاده از رادیوگرافی الایمنت ویو است.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام قفل شدن زانو چیزی نیست که شیوه ای برای رفع آن وجود داشته باشه اگر زانوی شما مرتب قفل میشه باید کامل معاینه بشه و با MRI بررسی بشه و بعد اقدام لازم انجام بشه.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام جراحی انحراف زانو ارتباطی به دیسک کمر نداره و خللی ایجاد نمیکنه و نیازی به گچ گیری بعد از عمل نیست فقط 2 هفته زانو بند استفاده میکنید.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام سن و شغل شما و رویت رادیوگرافی و ام آر آی زانوی شما برای پاسخ به این سوال لازمه.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام من خدمتتون عرض کردم در صورتی که هر دو پا باهم عمل بشه شما به مدت 2 ماه اصلا نباید راه بروید و از ویلچر استفاده کنید بعد از اون به مدت یک ماه دیگر هم از عصا باید استفاده کنید ولی در جراحی یکطرفه یک هفته بعد میتونید با عصا راه بروید. از نظر جراحی مشکلی نیست و هر دو حالت قابل انجام است در واقع این شرایط شماست که تعیین میکنه جراحی بصورت یک طرفه انجام بشه یا دوطرفه.
موفق باشید.
سوال:
سلام جناب دکتر وقت به خیر احتمال به ارث رسیدن پای پرانتزی از مرد به فرزندان قابل تخمین است؟
جواب:
سلام در پای پارانتزی عوامل ارثی و اکتسابی هر دو دخیل هستند ولی در هیچ رفرانس معتبری عددی برای درصد ارثی قید نشده است ولی به نظر میاد نقش عوامل اکتسابی پررنگ تر است.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام اگر زخم اولیه خیلی عمقی روی استخوان بوده این برجستگی ناشی از استخوان اضافه است در غیر اینصورت ناشی از اسکار بافت نرم است که در هر صورت با جراحی قابل اصلاحه.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام بهتره قبل از بسته شدن صفحه رشد یعنی قبل از اتمام 14 سال عمل بشه در صورت اتمام سن رشد و بسته شدن صفحه رشد بسته به میزان انحراف و درد بیمار، سن جراحی متفاوت است.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام بله اگر آرتروز شدید باشه با تعویض مفصل قابل حله فقط باید بیمار معاینه بشه و عکس ها بررسی بشه تا ببینیم نیاز به جراحی است یا درمان دیگری نیاز است در مورد هزینه جراحی هم نوع بیمه و اینکه آیا دارای بیمه تکمیلی هستند یا نه متفاوت است من در خدمتتون هستم.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام با توجه به توضیحاتی که شما دادید بیشتر مسائل روماتولوژیک مطرح است و بهتره یک سری آزمایشات کامل انجام بشه تا این مساله که محتمل تره برسی بشه بعد اقدامات لازم انجام بشه شما اگر نرمی غضروف کشکک داشته باشید دلیلی برای درگیری انگشتان دست وجود نداره.
موفق باشید.
سوال:
سلام من دختر ۱۷ساله هستم انحراف زانو دارم با عمل حل میشه ؟؟ایاراهی به جز عمل وجود دارد؟؟
جواب:
سلام با توجه به اتمام سن رشد شما و بسته شدن صفحات رشد استخوانی، بسته به میزان انحراف در صورتی که بیشتر از 10 درجه باشد فقط با جراحی قابل اصلاح است در صورتی که میزان انحراف 5 تا 10 درجه باشد و زانوی شما علامت دار باشد باز بهتره جراحی بشه در غیر اینصورت جراحی فعلا نیاز نیست.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام هر گونه تورم یا آب آوردگی زانو نیاز به معاینه بررسی دارد.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام مشکل شما با توجه به شرح حال مختصر مربوط به تخلیه گاز دی اکسید کربن داخل مفصل است و عملا مشکل خاصی ایجاد نمیکند در ضمن دوچرخه سواری مشکلی برای شما ایجاد نخواهد کرد بهترین نوع ورزش برای زانو آندسته از ورزشها هستند که عضلات چهار سر زانوی شما را تقویت کنند نمونه هایی از این ورزشها در قسمت دانستنی ها خدمتتون ارایه شده است.
موفق باشید.
سوال:
سلام من ۲۶سال سن دارم رباط صلیبی زانوی چپم پاره شده بنظر شما با فیزیوتراپی امکان بهبود هست یا باید جراحی بشه؟
جواب:
سلام با توجه به شرایط سنی شما اگر پارگی کامل است و احساس خالی کردن زانو را دارید حتما باید جراحی انجام بشه در غیر اینصورت دچار آرتروز زودرس خواهید شد در شرایط خاصی بازسازی رباط صلیبی ممنوع است که شامل حال شما نمی شود و برای آگاهی بیشتر میتوانید در قسمت گالری جراحی نمونه جراحی آرتروسکوپیک زانو را ملاحظه کنید.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام منیسک در داخل زانو نقش های مختلفی داره که از جمله مهمترین آنها اینه که بصورت یک بالشتک بعنوان ضربه گیر عمل میکنه تا فشار زیادی به غضروف سطح مفصلی وارد نشه در شرایط خاصی از پارگی منیسک، قابلیت ترمیم به روش جراحی وجود داره که نتایج بسیار خوبه ولی آنچه که معمولا انجام میشه جراحی منیسککتومی است که قسمت پاره شده منیسک برداشته میشه و در نهایت فشار وارده به مفصل افزایش پیدا میکنه. درسته که این عمل در مقایسه با زانوی نرمال شرایط رو برای زانو بدتر میکنه ولی این امر دلیل بر بی ثمر بودن جراحی نیست چون باید این عمل رو با زانویی که دچار پارگی منیسک است مقایسه کرد که در این صورت زانویی که عمل نشه بسیار شرایط بدتری خواهد داشت و خیلی زودتر از جراحی منیسککتومی دچار آرتروز خواهد شد چون قطعه پاره شده مرتب داخل مفصل گیر میکنه و باعث آسیب غضروف مفصلی میشه. در بعضی شرایط خاص تکنیک PRP هم کمک کننده است که نیاز به جراحی را ممکنه از بین ببره.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام این خونریزی و کبودی بدلیل پارگی در عضلات پشت ران است و حتی تا زیر زانو هم میتواند گسترش پیدا کند بهتر است جهت بررسی بیشتر بصورت معاینه بالینی و در صورت نیاز اقدامات پاراکلینیکی پیش جراح ارتوپد مراجعه کنید تا این مساله در آینده برای شما مشکل ساز نباشد.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام انحراف زانوها یکی از مشکلات شایع و قابل درمان است و این مشکل شما تحت عنوان ژنو واروس یا پای پارانتزی نامیده می شود و با توجه به فشار بیش از حد به قسمت داخلی زانو در این بیماری آسیب غضروف مفصلی و درد در این قسمت شروع می شود ولی از طرف دیگر بدلیل اختلال در حرکت کشکک بخاطر انحراف مسیر آن ممکن است همزمان درد جلوی زانو هم وجود داشته باشد در هر صورت بهتر است میزان دقیق انحراف با رادیوگرافی ایستاده اندازه گیری شود و در صورت ناچیز بودن انحراف با اصلاح کفش و قرار دادن وج کوچک در پاشنه در قسمت بیرونی درمان را شروع کنین و از ورزش های خاصی برای کمک به اصلاح حرکت کشکک استفاده کنین ولی در صورتی که میزان انحراف زیاد باشد جهت جلوگیری از پیشرفت انحراف و آرتروز زودرس در کمپارتمان داخلی زانو ، با جراحی آن را اصلاح کنیم که با توجه به اصلاح ظاهر اندام و از بین بردن درد ، این نوع عمل جراحی بسیار راضی کننده است.
جهت مشاهده نمونه جراحی اصلاح انحراف اندام به قسمت گالری جراحی - ( جراحی های ارتوپدی ) در همین سایت مراجعه فرمایید.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام با توجه به شرایط سنی شما من فکر نمی کنم آرتروز خیلی شدید داشته باشید مگر اینکه شرایط خاصی برای شما پیش آمده باشد و شما را مستعد آرتروز کرده باشد.
باید به این نکته توجه داشته باشید که بیماری های زیادی هستند که می توانند باعث درد زانو بشوند که از درد آرتروز هم بدتر باشد به عنوان مثال درد ناشی از آسیب منیسک بسیار شدید است و باعث آب آوردن زانو و کاهش محدوده حرکتی و قفل شدن زانو می شود به نحوی که فرد را مستعد آرتروز زودرس می کند بنابرین اگر تا حالا اقدام تشخیصی خاصی برای شما انجام نشده است بهتره بعد از معاینه کامل ، ام آر آی زانو و رادیوگرافی از شما به عمل بیاد تا بر اساس آن تصمیم گیری اساسی برای درمان صورت بگیرد.
در صورتی که بعد از 40 جلسه فیزیوتراپی هنوز نتیجه مطلوب حاصل نشده نیاز به بررسی تشخیصی کامل است.
موفق باشید.
سلام برای تعیین تکلیف نهایی نیاز به معاینه کامل و رویت رادیوگرافی ساده و ام آر آی است.
سوال:
با سلام و خسته نباشیداقای دکتر من پسر 25 ساله هستم که 2 ماه عمل رباط صلیبی انجام دادم دکترم بعد از عمل به من گفت که هیچ وقت فوتبال بازی نکنم میخواستم که منو راهنمایی کنیدپیشاپیش از راهنمایی شما ممنونم.
جواب:
سلام البته من فکر می کنم منظور شما رباط صلیبی جلویی است.
بسته به تکنیک و نوع عمل جراحی 9 تا 12 ماه بعد از بازسازی رباط صلیبی شما قادر خواهی بود به فعالیت های سنگین قبلی خود از جمله فوتبال برگردید و من فکر می کنم جراح ارتوپد محترم شما جانب احتیاط را رعایت کرده تا برای شما این حادثه دوباره تکرار نشه چون بازسازی مجدد کار بسیار دشواری است و کارآیی عمل جراحی اول را نخواهد داشت.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام Bone bruise تقریبا 3 ماه طول میکشد تا خوب شود ولی گچ گیری بیشتر از 3 هفته نیاز نیست.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام در پاشنه بدنبال شکستگی معمولا دوتا علت عمده دارد یکی آسیب مفصل ساب تالار و دومی آسیب چربی های پاشنه و جهت تشخیص درست و راه کار درمانی مناسب نیاز به معاینه و عکس برداری است.
موفق باشید.
سوال:
جواب؛
سلام جوش خوردن استخوان در یک ماه در رادیوگرافی دیده نمیشه و طول خواهد کشید. بعد از ۶ هفته میشه گچ رو باز کرد.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلامت باشید.
سوال:
سلام:
شکستگی پاشنه برای تحمل وزن حداقل سه ماه زمان نیاز دارد و دردهای پاشنه موقع راه رفتن تا چندین ماه و حتی چندین سال ادامه خواهد داشت که به دلیل آسیب بافت چربی لانه زنبوری پاشنه موقع شکستگی است.
برای توضیحات بیشتر نیاز است تا بیمار را از نزدیک معاینه کنیم.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام احتمال آسیب لیگامانی و غضروف مفصلی وجود دارد توصیه میکنم ام آر آی مچ پا انجام دهید.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام شکستگی جونز باید حداقل ۶ هفته داخل گچ باشه.
سوال:
جواب:
سلام همانطور که در سوالات قبلی هم پاسخ دادیم کفی طبی بیشتر برای راحتی پا است و برای درمان اجازه بدید پاشون کامل رشد کنه بعد در موردش تصمیم بگیریم.
سوال:
جواب:
سلام نخیر در این سن تنها راه انحراف اندام فقط جراحی است و درمان غیر جراحی هیچ تاثیری نخواهد داشت.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام قرار نیست با کفش طبی صافی کف پا اصلاح بشه کفش طبی برای برطرف کردن درد بیمار و راحتی است که موقع پوشیدن صافی کف پا رو از بین میبره در هر صورت بهتره اجازه بدید سن رشدشون تموم بشه بعد در موردشون تصمیم بگیریم.
موفق باشید
سوال:
جواب:
سلام بله امکان جراحی داره ولی بستگی به شدت صافی پا داره و مساله بعدی زمان جراحی است بهتره سن رشد پاها تمام بشه بعدا جراحی انجام بشه.
موفق باشید.
سوال:
سلام خسته نباشیدانگشت چهارم پای دختر۱۵سالم کوتاهتراست ایا درمان قطعی وجودداردلطفاجواب دهید
جواب:
سلام بله ولی واقعیت اینه که این عمل عارضه دار است و اگر انگست دست بود ارزش ریسک رو داشت ولی انگشت پا بیشتر اوقات داخل کفش و جوراب است و دیده نمیشود و بهتره دستکاری نشه.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام برای درمان خار پاشنه در مراحل اول بهتره وزنشون رو کم کنن و زیاد سرپا نباشن و 2 تا 3 سانت پاشنه کفش رو بالا بیارن و از پد پاشنه استفاده کنن و ورزشهایی را که در سایت گذاشتم انجام بدن در صورتی که موارد بالا موثر نبود میتوان یک نوبت آمپول در محل التهاب تزریق کرد و اگر اونم موثر نبود از فیزیوتراپی با دستگاه شاک ویو استفاده کنیم هر چند موارد فوق در بیشتر از 90% موارد باعث بهبودی میشه در نهایت اگر هیچکدام موثر نبود انجام عمل جراحی است.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام این مساله ناشی از کشیدگی و پارگی رباط و تاندون های مچ پا اتفاق افتاده و در صورتی که با تزریق آمپول هم بهتر نشه بایستی که MRI از مچ پا تهیه کنیم و بعدا بر اساس شدت آسیب در مورد درمان صحبت کنیم.
موفق باشید.
سوال:
سلام پسرم دچار صافی کف پا هست ایا درمان میشه پسرم ۷ سالشه؟
جواب:
سلام موارد خیلی کمی از صافی های کف پا نیاز به جراحی دارن و بیشترشون با کفی طبی قادر به انجام فعالیت هستن در ضمن اگر نیاز به جراحی داشته باشن بعد از اتمام رشد پا انجام میشه که حدودا بعد از 12 سالگی را شامل می شود.
موفق باشید.
جواب:
سلام این ترشح بخاطر عفونت محل پین الیزاروف است و بدلیل حرکت و شلی پین اتفاق افتاده. بهتره که روزی 2 تا 3 مرتبه اطراف پین رو با دوتا انگشت فشار بدین تا ترشحات کامل تخلیه بشه و بعدش با سرم، شتشو بدین و گاز استریل رو به حالت نواری بریده و آغشته به بتادین بکنین و بچلونین و کامل دور پین بپیچین و مجددا فشارش بدین اطراف پین، طوری که مانع حرکت اضافی بین پوست و پین بشه و آنجا فیکس کنین و علاوه بر این از آنتی بیوتیک خوراکی مثل سفالکسین 500 میل هر 6 ساعت استفاده کنن.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام با توجه به شرح حال شما احتمالا عصب پرونال آسیب دیده که در صورت آسیب خفیف احتمال برگشتش بالاست ولی در صورت آسیب شدید و له شدگی ممکنه برنگرده که در این صورت پیوند تاندون برای شما کمک کننده خواهد بود ولی نظر قطعی رو بعد از معاینه کامل و رویت مدارک شما شامل نوار عصب، میتونیم بدیم.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام عملا برای پارگی تاندون ناشی از زخم باز گچ گیری هیچ جایگاهی ندارد و نیاز به جراحی است ولی ابتدا باید تعیین کنیم که شما پارگی دارید یا نه چون ورم به تنهایی کمک کننده نیست و میتونه ناشی از خونریزی و هماتوم باشه.
موفق باشید
سوال:
جواب:
سلام بایستی که رادیوگرافی و در صورت نیاز ام آر آی کف پای شما بررسی بشه و عملا آزمایش در این مورد به درد نمیخوره و در مورد خالی کردن پای شما در صورتی که یک بار اتفاق افتاده نیاز به پیگیری نداره و عملا یک پیچ خوردگی ساده است که برا همه ممکنه اتفاق بیفته ولی اگر مرتب تکرار میشه بایستی بررسی کنیم.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام با توجه به شرح حال شما، عصب پرونال آسیب دیده و شما قادر به بالا آوردن مچ پا و انگشتان نیستید و از طرف دیگر با توجه به مدت زمان طولانی حادثه امکان پیوند عصب وجود ندارد ولی با پیوند تاندون میتوان به شما کمک کرد تا از این شرایط رهایی یابید و نمونه جراحی که عکس های حین جراحی را نشان میدهد در قسمت گالری جراحی میتوانید مشاهده بفرمایید.
موفق باشید.
سوال:
سلام.میخواستم بدونم وقتی عصب پا که از ساق پاره شده تا چند روز اون عصب زنده هستش؟
جواب:
سلام بهترین زمان برای پیوند عصب سه ماه بعد از آسیب است ولی تا دو سال بعد هم امکانش وجود داره ولی کارایی پیوند پایین می آید و بعد از این مدت برای اعاده حرکت میتوان از پیوند تاندون استفاده کرد.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام علت افتادگی مچ پای شما چی بود؟ آیا جراحی انجام شده و در صورت انجام در خلاصه پرونده چه نوع جراحی قید شده است؟ متاسفانه با اطلاعات ناقص شما قادر به پاسخ گویی نیستیم.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام نوع عمل جراحی و پیوند تاندون متفاوت است و هر کدام شرایط خودشان را دارند ولی به طور کلی بعد از 6 هفته که از گچ خارج شد باید فیزیوتراپی را شروع کنید و بعد از 3 ماه میتونید راحت راه بروید و برای ورزش های سنگین مثل فوتبال بهتره 6 تا 9 ماه صبر کنید.
موفق باشید.
سوال:
من عمل انتقال تاندون مچ پا کردم به نظرتون بعد از مراحل درمان دیگه نمی لنگم؟ 29 سالمه مرد...
جواب:
سلام من نمیدونم چه نوع عمل جراحی تاندونی روی مچ پای شما انجام شده است بهتره موقع مطرح کردن سوال از روی خلاصه پرونده به طور کامل به عمل جراحی قبلی اشاره کنید. در هر صورت هدف از جراحی تاندون نزدیک کردن بیمار به حالت نرمال است ولی هیچ وقت به صورت صد در صد اصلاح نخواهد شد ولی اگر عمل جراحی تاندون بخوبی انجام شود خیلی از مشکلات بیمار حل خواهد شد.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام در این سن معمولا این مساله چند تا علت داره یکی بدلیل فعالیت بیش از حد و التهاب عضلات ساق که با استراحت بهتر خواهد شد دلیل بعدی بعلت سندرم کمپارتمان مزمن که در ورزشکاران دیده میشود و این مورد هم موقع فعالیت است و با استراحت بهتر خواهد شد البته این بیماری ممکن است با ضعف و دیفکت فاشیای اطراف عضلات همراه باشد که با برجستگی های نرم و دردناک ناشی از فتق عضلات خودش را نشان خواهد داد دلیل سوم بعلت انحراف زانوها و فشار بیش از حد به عضلات ساق است که نیاز به اصلاح انحراف دارد و در موارد نادر چسبندگی استخوان های مچ پا باعث اسپاسم عضلات پرونال ساق خواهد شد و با فعالیت بدتر خواهد شد در هر صورت این مساله نیاز به معاینه کامل دارد تا جواب صحیح رو خدمتتان ارایه بدیم.
موفق باشد.
سوال:
سلام خسته نباشید تاندون انگشت پام بریده خواستم عمل کنم باید چند روز روی پام را نروم و استراحت کنم؟
جواب:
سلام بی حرکتی به مدت 3 تا 4 هفته در آتل کفایت می کند و اگر آتل محکم باشد ممانعتی با راه رفتن شما ندارد.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام با توجه به اینکه هدف از جراحی کلاب فوت در دوران بچگی اصلاح دفورمیتی تا حد امکان است و هیچ وقت مثل یک پای نرمال و کاملا طبیعی نخواهد شد به مرور با گذشت زمان بیمار دچار آرتروز در مفاصل مچ پا خواهد شد و این دلیل اصلی دردناک شدن آن در دوران بزرگسالی است بنابرین باید معاینه کامل و بررسی رادیوگرافیکی انجام شود تا درمان لازم انجام شود.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام اگر ورم ناچیز باشه مربوط به چرخش پیوند تاندون شما است که در بالا و کناره خارجی قرار گرفته و طبیعی است و جای نگرانی نیست ولی اگر ورم زیاد باشه باید مراجعه کنید تا بررسی کنیم البته اینکه وضعیت پاتون خوبه نشانه خوبی است.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام در مورد بیماران کامپلیکه و مشکل که بخصوص چندین مرحله جراحی انجام شده است بدون معاینه بالینی و بررسی های تکمیلی نمیشه نظر داد.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام مشکل و بیماری شما در واقع سندرم پای بیقرار است که تحت عنوان Restless leg syndrome نامیده می شود و قابل درمان است فقط برای پیدا کردن علت آن نیاز به چند تا آزمایش است و بعد از آن میتونیم درمان را شروع کنیم.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام اصلاح کلاب فوت یا پا چنبری در سن بزرگسالی با جراحی امکان پذیر است ولی بر اساس شدت آن ممکنه نیاز به آرترودز یا به اصطلاح خشک کردن بعضی مفاصل باشد.
موفق باشید.
سلام همانطور که خدمتتون عرض کردم این جراحی مخصوص کودکان است و در بزرگسالی با عمل جراحی بافت نرم امکان اصلاح دفورمیتی وجود ندارد و نیاز به استوتومی و اصلاح استخوانی و آرترودز دارد. مچ پا و پا از مفاصل متعددی تشکیل شده است که در آرترودز بعضی از این مفاصل خشک میشه و حرکتش را از دست میده ولی در عوض اصلاح دفورمیتی را بدست می آوریم کلاب فوت بیماری نیست که بشه با سوال و جواب به نتیجه رسید آنقدر این بیماری پیچیده است که نیاز به معاینه کامل و عکس برداری تکمیلی دارد و شما نیاز به یک معاینه کامل دارید تا بتونم در مورد مشکل شما نظر بدم.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
با سلام با توجه به اینکه عمل شما یک ترمیم ساده و اولیه نبوده و بازسازی تاندون آشیل با استفاده از پیوند تاندون انجام دادیم این دردها تا یه مدت طبیعیه و به مرور زمان کاهش پیدا میکنه در هر صورت بهتره مدت زیادی سر پا نباشید و استراحت کنید و یه بالش زیر پا بذارید تا از ورم آن کم بشه بخصوص که داخل گچ است و ممکنه فشار بیاره بعد از برداشتن بخیه ها و باز کردن گچ سر 6 هفته و شروع فیزیوتراپی از شدت دردها کم میشود.
موفق باشید.
سوال:
سلام من افتادگی مچ پا دارم هر دو پا ایا با عمل جراحی انتقال تاندون خوب میشه ؟؟
جواب:
سلام لطفا در مورد بیماری خود بیشتر توضیح دهید در غیر این صورت قادر به پاسخ نخواهیم بود.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام با توجه به اینکه تمام استخوان اضافه شما را حین جراحی برداشتیم و با مواد خاصی سطح مقطع استخوان را پوشش دادیم خیلی بعیده که که دوباره تشکیل بشه چون bone wax مانع خونریزی و به دنبال آن مانع تشکیل استخوان اضافه می شود و از طرفی چون پیوند تاندون برای صافی کف پا انجام دادیم بعیده که مجددا دچار عود بیماری شوید در هر صورت برای حل مشکل بهتره مجددا شما را ویزیت کنم و راه حل مشکل را خدمتتون ارایه بدیم.
موفق باشید.
سوال:
با سلام و خسته نباشید من 34 سالمه و در حدود 2 سال پیش در فوتبال از ناحیه مچ پای چپم اسیب دیدم و سه ماه در گچ ماند ولی در موقع پیاده روی و کار سنکنین احساس درد دارم و در mri که گرفتم گفتن تکه ای از استخوان مچ پایم خردشده و از بین رفته و باید از زانو یا لگنم برداشته و جراحی شود و تنها راهش اینه ،لطفا راهنمایی کنید . متشکر
جواب:
سلام تصمیم گیری نهایی و نوع درمان را بعد از رویت رادیوگرافی می توان پیشنهاد کرد لطفا از رادیوگرافی و ام آر آی خود عکس بگیرید و به آدرس سایت ایمیل بزنید.
موفق باشید.
ام آر آی ارسالی شما مطرح کننده اسیب شدید در غضروف مفصلی مچ پا بخصوص در دام استخوان تالوس در مدیال است که نیاز به پیوند استخوان از زانو (ترجیحا) یا لگن دارد هر چند در موارد اسیب با شدت کمتر بدون پیوند استخوان هم قابل جراحی است و از تکنیک دریلینگ میتوان استفاده کرد و در صورت عدم جراحی دچار آرتروز زودرس در مچ پا خواهید شد که درمان مشکل تری خواهد داشت.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام این مساله مربوط به آسیب عصب L4 است و اگر بعد از گذشت 3 ماه از زمان جراحی نوار عصب برگشت عصب را گزارش نکند نیاز به جراحی پیوند تاندون جهت افتادگی مچ پا خواهد بود.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام بله اگر واقعا درد دنبالچه باشه به تزریق سولومدرول در لیگامان دنبالچه خوب جواب میده.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام درد دنبالچه ناشی از التهاب رباط آن است نه استخوان بنابرین بهترین راه تسکین آن استفاده از تشک رینگ و اجتناب از نشستن در جاهای سفت و دوره کوتاه مسکن خوراکی است اگر بهتر نشد و از درد مزمن رنج میبرید قدم بعدی تزریق ضد التهاب در رباط مربوطه و استخوان دنبالچه و استفاده از فیزیوتراپی شاک ویو است و در بیشتر از 90 درصد موارد به این درمانها جواب خواهد داد و در نهایت عمل جراحی و خارج کردن استخوان دنبالچه است.
موفق باشید.
جواب:
سلام این کمر درد ها مربوط به پوزیشن و قرارگیری نادرست ستون فقرات است که هر کسی میتونه تجربه کنه و ارتباطی به تاندون آشیل نداره و بهتره یک دوره حرکات ورزشی ویلیامز را که در قسمت ستون فقرات آوردیم انجام بدین و از حرکاتی که باعث بدتر شدن درد شما میشن خودداری کنین.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام دوچرخه سواری ورزش مناسبی برای درد کمر و زانو است در دوچرخه سواری از یک طرف با توجه به خم شدن ستون فقرات کمری کانال نخاعی بازتر شده و اگر فرد تنگی کانال نخاعی داشته باشد احساس راحتی خواهد داشت و از طرف دیگر با توجه به تقویت عضلات چهارسر، درد زانو کم خواهد شد.
برای مشاهده ورزش های مفید و مضر برای ستون فقرات کمری به قسمت (دانستنی ها - ستون فقرات کمری) مراجعه کنید.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام در این سن دیسک گردن شایع نیست و بیشتر علت درد شما بخاطر استفاده نادرست از ستون فقرات گردنی است. با خم کردن طولانی مدت گردن فشار وارده به مهره ها چندین برابر افزایش پیدا میکند بنابرین از خم کردن طولانی گردن پرهیز کنید و در صورت نیاز اگر مجبور به این حرکت شدید ورزش های ستون فقرات گردنی را که در سایت قسمت دانستنی ها قید شده است انجام بدید و هر نیم ساعت به گردن خود استراحت بدید.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام تزریق کورتون اپیدورال و تزریق ازون به روش های مختلف در ستون فقرات روش های نوین برای درمان دیسک و سایر بیماری های ستون فقرات هستند و بسته به نوع بیمار نتایج متفاوت است در مرحله حاد دیسک هیچ کدام از این روشها توصیه نمی شود ولی در موارد مزمن و هرنی دیسک بیشتر از 6 هفته از این روشها به عنوان جایگزینی برای جراحی استفاده می شود باید به این نکته توجه داشته باشید که ازون تراپی روش بسیار نوپایی است و نتایج خیلی قابل پیش بینی نیست و خطرات خاص خودش را دارد ولی استفاده از کورتون اپیدورال قدمت بیشتری دارد و در شرایط خوب نتایج 70 درصدی دارد هر چند ممکن است نیاز به چندین نوبت تزریق باشد مزیت روش های نوین کمتر تهاجمی بودن آنها نسبت به روش جراحی است و بخصوص در افرادی که ترس از جراحی دارند قابل انجام است و من خودم فعلا تزریق اپیدورال کورتون را نسبت به ازون ترجیح میدهم.
در ضمن به این نکته توجه داشته باشید که در مرحله 4 هرنی دیسک نتایج تزریق چندان قابل قبول نیست و روش جراحی بهتر است بنابرین رویت ام آر آی قبل از هر اقدامی نیاز است.
موفق باشد.
سوال:
سلام خسته نباشین جناب دکتر من 27 سالمه و مکانیکم حدود یک هفته میشه که از کمرم درد میاد به پاهام هم کمی زده ولی رفته رفته دردش کم شده عکس ام ار ای هم گرفتم که تو جوابش نوشته دیسگ در بعضی از lumbar دیده میشه ایا این دیسگها با رعایت و قرص خوردن ترمیم کامل میشه یا نه با تشکر از لطفتون.
جواب:
سلام دیسک ستون فقرات از نظر شدت چهار درجه دارد که دیسک شما با توجه به این گزارش درجه یک یا خفیف است و نمی توان بهش هرنی دیسک اطلاق کرد و در حد نرمال است در ضمن اینم باید در نظر داشته باشید که هر دردی که از کمر به پاها منتشر می شود همیشه مربوط به دیسک نیست در صورتی که درد شما تا ناحیه زانو منتشر می شود این ام آر آی می تواند مشکل شما را توجیه کند که البته جای نگرانی ندارد ولی اگر درد به ناحیه ساق ها و زیر زانو منتشر می شود این گزارش توجیه کننده نیست و باید دنبال علت بود.
با رعایت یکسری مسایل شما میتوانید از بیشتر شدن بیماری های دیسک پیشگیری کنید ولی هرگز به حالت اول برنمیگردد حتی با دارو...
بهتر است از کار سنگین بپرهیزید و در صورت نیاز از کمربند طبی استفاده کنید.
موقع خوابیدن به پهلو بخوابید و پاهای خود را جمع کنید و یه بالش کوچک لای زانوها بذارید.
موقع بلند کردن اجسام سنگین مفاصل ران و زانوها را خم کنید و فشار را به ستون فقرات وارد نکنید.
از وزرش های تقویت عضلات اطراف ستون فقرات استفاده کنید.
اگر وزن شما زیاد است کم کردن وزن کمک خواهد کرد.
از نشستن و خم شدن طولانی پرهیز کنید.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام اگر از محل جراحی هیچ ترشحی خارج نمیشه و عفونت نداره مساله مهمی نیست و به مرور بهتر میشه.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام در صورتی که درد قابل تحمل است فعلا جراحی نکنید ولی اگر شدید است و زندگی و فعالیت های روزمره شما رو تحت تاثیر قرار داده بهتره تعویض مفصل انجام بشه و در صورتی که جنس خوب استفاده بشه قطعا نتیجه خواهید گرفت و درد کلا از بین خواهد رفت و به زندگی عادی خود باز خواهید گشت.
نمونه جراحی تعویض مفصل هیپ را میتوانید در قسمت گالری جراحی مشاهده کنید.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام تعویض مفصل زانو یکی از موفق ترین عمل های جراحی است که اگر درست انجام بشه به بیمار کمک زیادی میکنه تا فعالیت های روزمره خودش را به راحتی انجام بده و جراحی معمولا بصورت بی حسی از کمر قابل انجام است و فرد بیهوش نمیشود بنابرین خیلی جای نگرانی نداره و نمونه جراحی های تعویض مفصل رو میتونید در قسمت گالری جراحی سایت مشاهده کنید.
موفق باشید.
سوال:
سلام آقای دکتر من خانم 59 ساله هستم .استاد دانشگاه بازنشسته. با 25 کیلو اضافه وزن زانوهام آرتروز خیلی خیلی شدید دارن.من از جراحی تعویض مفصل خیلی میترسم.به نظرم نمیتونم درد بعد از عمل رو تحمل کنم واسه همین ترجیح میدم درد الان رو تحمل کنم.ولی بچه هام خیلی ناراحت هستن و همش اصرار دارن که عمل شم.به نظرتون با وضعیت سنی و فیزیکی من ،و البته ترسی که دارم،قابل تحمل میشه این جراحی واسم؟و اینکه همزمان دو زانو عمل میشه یا نه؟
جواب:
سلام هدف از جراحی تعویض مفصل زانو اصلاح انحراف و بازسازی سطح مفصلی جهت کاهش درد و اعاده حرکت مفصلی است بنابرین شما با تعویض مفصل کاهش درد و بهتر شدن حرکت مفصلی را تجربه خواهید کرد نه افزایش درد و از طرف دیگر جراحی تعویض مفصل معمولا برای سنین بالای 60 سال است هر چند در موارد استثنایی برای سنین پایین تر هم انجام میدهیم شما اگر در قسمت گالری جراحی همین سایت عمل تعویض مفصل زانو را ملاحظه بفرمایید خواهید دید که هم انحراف زانو اصلاح شده و هم غضروف های از بین رفته با تعویض مفصل جایگزین شدند بنابرین اگر جراحی به درستی انجام شود نه تنها درد زانوی شما بیشتر نخواهد شد بلکه کاهش درد را خواهید داشت.
جراحی را میتوان برای هر دو زانو در یک جلسه انجام داد ولی من خودم ترجیح میدهم با فاصله چند ماه انجام دهم تا عوارض بعد از عمل کاهش پیدا کند و راه اندازی بیمار راحت تر باشد.
شدت آرتروز زانو را بعد از رویت رادیوگرافی و معاینه بالینی میتوان تعیین کرد چون اگر در حد جراحی تعویض مفصل نباشد و شدید نباشد اقدامات دیگری ازجمله اصلاح انحراف و تزریق داخل مفصلی هیالورونیک اسید و فیزیوتراپی میتوان انجام داد.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام با توجه به توضیحات شما و اینکه پلاک رو خارج کردن و الیزاروف گذاشتن نشان از شدت آسیب و عفونت و .... است و ظاهرا عصب تیبیال هم آسیب دیده با توجه به عارضه دار بودن مشکل شما این سوال رو بدون معاینه و بررسی جامع نمیشه جواب داد.
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام شما بایستی برای بررسی بیشتر نوار عصب و عضله از ۴ اندام انجام بدید بعلاوه یکسری آزمایشات بیماری های روماتیسمی و التهابی تا بعد نتیجه رو بررسی کنیم در ضمن اشاره نکردید که علت مصرف خودسرانه دگزامتازون چی بوده ؟
موفق باشید.
سوال:
جواب:
سلام ضعف و خستگی مفرط در کنار رژیم غذایی سنگین میتونه مشکل شما رو توجیه کنه بهتره رژیم غذایی با دستور متخصص تغذیه انجام بشه و تا حد امکان از قرص های لاغری اجتناب کنید.
موفق باشید.
سوال:
با سلام و خسته نباشید خدمت شما من خانم 27 ساله ای هستم از 10 سال پیش دچار بیماری لوپوس هستم و همیشه تحت درمان بودم و از بس کورتون خوردم دچار اضافه وزن هم شدم حدودا از یک ماه پیش دچار درد هر دو لگن شدم که با راه رفتن بیشتر میشود و احساس میکنم رفته رفته بدتر میشود یک بار به پزشک مراجعه کردم که از لگن من عکس گرفت گفت مشکل استخوانی ندارم و برای من مسکن نوشت ولی بعد از اتمام داروها دوباره دردم شروع شده لطفا راهنمایی بفرمایید چیکار کنم ؟
جواب:
سلام با توجه به مشکل زمینه ای یعنی بیماری لوپوس و سابقه طولانی مصرف کورتون شما کاملا مستعد سیاه شدگی سر استخوان ران یا همان نکروز آواسکولر هستید و با توجه به اینکه تا چند ماه بعد از شروع درد عکس ساده یا رادیوگرافی قادر به تشخیص بیماری نخواهد بود توصیه میکنم حتما MRI از مفصل لگن بصورت دوطرفه برای شما انجام شود تا در صورت مشکل درمان هر چه سریعتر شروع شود البته اینم اشاره کنم در صورت نکروز درمان دارویی جایگاهی ندارد و نیاز به جراحی خواهد بود و شدت درگیری نوع جراحی را مشخص خواهد کرد.
موفق باشید.